Cara bikin Oyakodon (Chicken-Egg rice bowl) dijamin nambah !

oyakodon recipe

Oyakodon adalah campuran telur & ayam yang dimasak dalam satu wadah dengan bumbu kecap asin & dashi. Resep di adopt dari blognya Just One Cookbook Bahan-bahan  2 porsi 2 butir telur, kocok masing2 2 mangkok nasi secukupnya irisan daun bawang 100 gr dada ayam, iris 1/2 buah bawang bombay, iris memanjang Bumbu 50 ml mirin (saya pakai mirin halal) 3 sdm kecap … Read more

Resep Spaghetti Bolognese aka Spageti Panggang 2021

spaghetti blognese pasta recipe

Makanan yang lagi hits beberapa bulan lalu, udah lama bikinnya tapi baru sempet posting. . Spaghetti bolognese biasa aja udah enak, apalagi ditambah saus creamy yang lumer. Hmm… 🤤 Bisa jadi ide bakulan juga nih . Aku pakai saus bolognaise homemade karena ada pure tomat banyak, jadi memanfaatkan yang ada. Kalo gak ada bisa pakai … Read more

Mushroom Pasta

This is a mushroom pasta that’s nice and juicy, in no way dry and dull even though it’s not made with a tomato or cream sauce like this Creamy Mushroom Pasta. It’s buttery and garlicky, and it’s 6 ingredient magic at its best. Plus my little trick to make extra buttery mushrooms using LESS butter! … Read more

White Bean Tabbouleh Salad

White Bean Tabbouleh Salad is all the herby freshness of Tabbouleh, with the bulgur switched for white beans to make a more substantial salad. It’s a fresh, lemony, herby bean salad that’s totally delicious and good for you. An excellent starch + veg side dish, or light meal for warm days. Plus it’s alot more interesting … Read more